Lulu pages

Terkini dari alin

Thursday, August 13, 2015

Lintasan skuad ERA Perodua akhirnya berjaya dijejaki.. Hehe


Salam pembaca..

Keluarga kami memang gemar mendengarkan radio era terutama ketika berada didalam kereta. Si adik sampai hafal setiap lagu yang kerap berkumandang dalam radio tu begitu juga iklan-iklan yang sering dipasang dan celoteh dj-dj radio era memang selalu buatkan kami ketawa terutama johan, hanif dan ray dan sketsa mak jemah.

Jadi disebabkan kami berada di kuching, selalu alin dengar lintasan skuad era perodua berada dimana- mana kawasan sekitar untuk agihkan minuman percuma dan beberapa barang lain. Memang berharap sangat suatu hari nanti akan terserempak. Entah boleh tak tahu, tengah hari semalam masa baru saja keluar dari pintu kolej, kebetulan nampak van bertuah -era tu parking depan sekolah smk sg tapang, wah tak pandang lagi terus signal parking tepi. Agak malang juga sebab barang yang diagihkan dah abis, huhu.. Tapi mereka hulur juga sebotol mountain dew dan serbuk cuci top.. Hehe sungguh pun agak kecewa sebab tak alert mereka berada dikawasan ni lebih awal, tapi alin bersyukur sangat sebab akhirnya impian alin untuk menemui mereka tercapai..

Semoga dilain kali akan bertemu lagi, dan nak sangat semua barang yang diagihkan :)



.

Tuesday, August 11, 2015

Ada kucing baru dalam rumah


Salam pembaca..

Lama tak menulis, sejak beberapa bulan blog sunyi sepi, dan nak kongsikan satu cerita menarik.. Kisah berlaku sebelum bulan puasa lagi.. Luna pun dah besar, terus kita orang merancang nak menambah seekor lagi kucing. Kebetulan masa nak beli makanan kucing di salah sebuah petshop, nampaklah kucing ni baka curl mix parsi, kebetulan ada 3 ekor masa tu dalam kandang masih lagi menyusu dengan mak dia sebab baru saja berumur sebulan lebih.

Alamak, pertama kali terpandang memang terus jatuh hati hehe, tapi disebabkan umur yang masih kecil dan masih menyusu, paling awal boleh ambil pun sebelum bulan puasa, kiranya sebelum balik kampung raya nantilah.. Hehe tak sabar.. Comelnya, kami namakan dia curl (betina).. Harga? RM950 termasuk vaccine pertama.

Oh, dia memang sangat lawa.. Siyes kan?? Hari pertama dia tiba dirumah, Luna jadi pelik dan liar. Bersembunyi bawah sofa tak mau keluar, makan dan minum, sementara si curl ni asyik lompat sana lompat sini, kira dia terus kuasai rumah haha. 

Dan jadi masalah pula sebab masa ambik curl tu hari pun dah gelap, jadi kebiasaan si Luna ni memang tidur dalam kandang. Disebabkan dia tak mahu keluar dari bawah sofa, terpaksalah malam pertama curl duduk dalam bilik dulu dan alin terpaksa paksa Luna masuk kandang. Susah jugalah, dia jadi liar sebab nampak sangat kandang tu ada bau asing sebab curl sudah kencing kat pasir hehe..

Beberapa malam selepas itu beransur-ansur mereka mula jadi kawan, dan kami mula train mereka ni duduk satu kandang sebelah malam. Sebab malam memang kena masuk kandang, sebelah siang boleh lepas bebas dalam rumah seharian. Cabaran juga pelihara kucing berbulu tebal ni, sebab Luna pun mix saja parsi tapi lebih kepada kucing local.. Nanti di entri akan datang alin kongsikan gambar terkini luna okey..


.