Lulu pages

Terkini dari alin

Tuesday, December 27, 2016

Meriahnya Boulevard Christmas in Balloon Fairyland and Mini Zoo di Boulevard Shopping Mall, Kuching



Salam pembaca..

Sepanjang cuti ni kebetulan memang kami tak balik kampung ataupun merancang percutian dimana-mana pun. Jadi kebetulan ada event kat Boulevard Shopping Mall, Kuching ni, maka kami pun singgah. 



Event ni bermula pada 10hb-26hb disember (sudah tamat sebenarnya masa entri ni di buat) dan khabarnya  ianya "Biggest Maze Made of Balloons" in Malaysia dan pecah rekod Malaysia Book Of Record. Wow teruja.

Friday, December 16, 2016

Kejutan adik di akhir tahun yang membuatkan mama dan abah sebak


Salam pembaca..

Tanpa disedari setahun sudah berlalu. Tahun ni walaupun anak-anak - kakak dan adik tidak menduduki peperiksaan besar, tapi keduanya berada di sekolah baru berbeza dengan tahun sebelumnya. Kakak di tingkatan 1 dan adik pula di darjah 1. Jadi memandangkan keputusan peperiksaan mereka dipertengahan tahun biasa-biasa sahaja, jadinya alin dah awal-awal pesan dengan encik suami, nampaknya tahun ni kita orang memang takkan menghadiri Majlis Anugerah Kecemerlangan. Tapi sebaik saja peperiksaan tamat, alhamdulillah keputusan kakak jauh berubah dari keputusan pertengahan tahun (kakak dulu peperiksaan) walaupun tidak 'naik pentas' kerana kecemerlangan dan bagi adik pula, sebaik saja selesai peperiksaan, alin hari-hari check online kat SAPS.

Friday, December 2, 2016

Kisah tengok filem Upin & Ipin Jeng Jeng Jeng! di TGV VivaCity Megamall Kuching


Salam pembaca..

Lama tak bawa anak-anak tengok wayang. Biasanya beli saja cd movie kat kedai dan nonton kat rumah, lepas tutup tingkap feeling gelap-gelap macam dalam panggung wayang hehe, tapi kebetulan sekarang sedang cuti sekolah dan kebetulan panggung wayang tengah tayang cerita yang paling kanak-kanak suka iaitu Upin Ipin, maka jomlah kita ke panggung.

Biasanya kami memang nonton kat GSC CityOne Megamall, tapi kali ni kami nonton kat TGV di VivaCity Megamall yang baru saja buka beberapa bulan yang lalu. Yeay teruja sebab tak pernah lagi nontong wayang kat tempat ni. Alin beli tiket guna online saja, kan lebih mudah macam tu. Lepas masak dan makan, kami pun gerak lah ke VivaCity Megamall sebab tayangan akan bermula pada 11.15 pagi. Selepas beli popcorn dan air kami pun gerak masuk sebab dah boleh pintu dah buka.