Lulu pages

Terkini dari alin

Friday, August 29, 2014

Parking Coupon kat Kuching yang agak pelik bagi alin...



Salam Pembaca..

 Tertarik dengan rupa parking coupon ini, maka alin ambil keputusan untuk buat entri khas untuknya kat blog ni. Dekat Tawau, memang ada juga parking tiket, tapi takdelah se-detail yang ni. Siap boleh gores-gores ikut tarikh kita guna. Okey, untuk lebih lengkap, bukan semua tempat kat bandaraya Kuching ni guna parking coupon macam ni. Biasanya, adalah guna mesin yang kita tekan sebelum kereta masuk, dan bayar kat mesin khas sebelum kita keluar bangunan. Hah yang ni memang ada banyak kat sini. Tapi parking coupon jenis ni masa nak ke Klinik Pergigian Jalan Masjid, Kuching sebab encik suami nak buat review gigi kat situ (pakar). Pertama kali pergi, sebab tak tau, balik saja nak masuk kereta terkejut ada kertas merah kat tingkap depan. Oh rupanya parking takde parking coupon so, kena kompaun RM5.. Haha tak sangka..

Jadi, untuk kali kedua, kita orang dah terrer, so encik suami siap beli untuk 2 jam. Boleh nampak kat coupon tu, 30 minit pertama 20 sen, dan seterusnya sehinggalah cecah 80 sen. siyes unik sampai simpan dalam beg tangan hehe. Tapi masa tu takdelah kita orang sampai 2 jam pun dalam klinik tu. Tak sampai sejam sudah gerak. Tapi memang lebih baik beli lebih masa, takut pula terlajak masa, hah pasti akan kena kompaun lagi sebab petugas parking tu asyik round saja area parking tu..  Lepas tu dia akan berdiri lama kat depan cermin keta untuk tengok samaada parking coupon tu tak melebihi masa.






.


1 comment:

juls julie said...

parking kupon kat Swk mmg camtu... kene gores ala gores dan menang tu..hehehe..

kitorg pernah jugak masa balik thn lepas kene saman sbb lupe nak gores kupon tu.. x pasal2 kene byr denda..hahaha