Terkini dari alin

Lulu pages

Friday, December 2, 2016

Kisah tengok filem Upin & Ipin Jeng Jeng Jeng! di TGV VivaCity Megamall Kuching


Salam pembaca..

Lama tak bawa anak-anak tengok wayang. Biasanya beli saja cd movie kat kedai dan nonton kat rumah, lepas tutup tingkap feeling gelap-gelap macam dalam panggung wayang hehe, tapi kebetulan sekarang sedang cuti sekolah dan kebetulan panggung wayang tengah tayang cerita yang paling kanak-kanak suka iaitu Upin Ipin, maka jomlah kita ke panggung.

Biasanya kami memang nonton kat GSC CityOne Megamall, tapi kali ni kami nonton kat TGV di VivaCity Megamall yang baru saja buka beberapa bulan yang lalu. Yeay teruja sebab tak pernah lagi nontong wayang kat tempat ni. Alin beli tiket guna online saja, kan lebih mudah macam tu. Lepas masak dan makan, kami pun gerak lah ke VivaCity Megamall sebab tayangan akan bermula pada 11.15 pagi. Selepas beli popcorn dan air kami pun gerak masuk sebab dah boleh pintu dah buka.

Tuesday, October 18, 2016

Apa yang perlu kita buat ketika terserempak dengan kereta LintasanSkuad Era?

Salam pembaca..


Ini kisah 2 hari lepas.. Lama dah rasanya sejak kali terakhir terserempak dengan kereta lintasan skuad era ni. Kebetulan dalam perjalanan pulang rumah dari jemput adik (syifaa) balik dari sekolah tengah hari tadi, ketika dekat melalui simpang masuk Stakan, tiba-tiba keluar dua buah kereta myvi tertera tulisan lintasan skuad era. Hehe adik yang duduk kat sebelah terus bersuara, ma jom kejar kereta tu mana tau ada minuman :)

Kereta tersebut signal dan parking di depan sekolah SMK Sg. Tapang, dan alin perlahankan kereta tapi tak nampak pula driver kereta tu keluar. Masih ada rasa tanda tanya, alin pandu kereta dan berhenti dikawasan letak kenderaan tidak jauh dari kawasan sekolah dan segera capai hp untuk check akaun fb radio era sarawak..