Lulu pages

Terkini dari alin

Tuesday, February 6, 2018

Karyaseni dan Penulisan2U datang lagi ke Kuching, Sarawak




Salam pembaca..

Baru saja beberapa bulan pihak penerbit Karyaseni dan Penulisan2U datang ke mari, Hasil pembelian novel di PESTA BUKU BORNEO, PLAZA MERDEKA SARAWAK kini sekali lagi mereka datang dan buat promosi yang sangat-sangat hebat dan rugi jika dilepaskan bagi pencinta novel seperti alin. Sebelum ni dibuat di Plaza Merdeka, dan kali ini pula ianya akan dibuat di Riverside Shopping Complex, Kuching yang mana lokasi tempat ini adalah berhadapan dengan Waterfront Kuching (Sungai Sarawak). Promosi yang sama dan kali ini turut dibawa novel-novel baru yang baru saja release di pasaran. Wah..

Tuesday, January 16, 2018

Pertama kali 'run' waktu malam..


Salam pembaca..

Baru-baru ni alin dan keluarga menyertai satu larian 'fun run' iaitu STAR GATE The Power Of Love 5.0 yang dianjurkan oleh The Loving Society Kuching. Bayar hanyalah RM38 (early bird) untuk 5KM dimana setiap pelari akan dapat baju, bib, medal dan 1 past event medal selagi stok masih ada. Ya, murah saja nak join, register alin dan suami baru RM74 dah tu extra medal lama, boleh tambah koleksi hehe. Bajunya pun lawa ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š Larian ini dilepaskan di Kuching Waterfront, 6.45 petang pada 6 januari yang lalu. Kami datang seawal jam 5 petang dan nampak dah ada ramai orang yang pakai baju yang sama..

Wednesday, January 3, 2018

Menjelang tahun baru maka genaplah tahun ke-4 berada dibumi Kuching, Sarawak



Salam pembaca..

Selamat tahun baru 2018. Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas dan menjalani hidup-hidup seterusnya. Dan menjelang 12 tengah malam, bila terlihat bunga api (dari tingkap rumah boleh nampak hampir keseluruhan kawasan Kuching yang bermandikan bunga api setiap kali tahun baru, tahun baru cina dan perayaan-perayaan lain), alin teringat 4 tahun yang lalu ketika pertama kali melihat puluhan mungkin ratusan bunga api setiap kali perayaan disambut. Dan sebenarnya, walaupun encik suami merupakan tahun ke lima berada disini, jelas terasa kami dah lama berada di Kuching, dan mulai rasa sayang dengan bandaraya ini. Kalau balik cuti ke Sabah, mesti nak pulang cepat-cepat sebab rindu 'rumah' di Kuching, rindu bahasa dan makanan-makanannya yang sedap hehe..