Terkini dari alin

Lulu pages

Tuesday, January 3, 2017

'The Great Wall' memang sebuah filem yang hebat dan mengagumkan


Salam pembaca..



Semalam (isnin) selepas mendaftar untuk sekolah adik (alhamdulillah adik duduk di kelas paling atas untuk tahun 2 ni. Semoga teruskan kecemerlangan adik ๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™), selepas sarapan roti canai kat mamak, terus tak tahu nak buat apa. Nak balik rumah, bosan juga sebab masih cuti kan. Jadi terus online TGV tengok apa filem yang sedang ditayangkan di panggung wayang sekarang. Nampaklah filem The Great Wall sebelah atas sekali (filem baru), jadi bila tengok tiket pun ada serendah RM6, alin terus buat pembelian untuk jam 11.40 pagi.



Tuesday, December 27, 2016

Meriahnya Boulevard Christmas in Balloon Fairyland and Mini Zoo di Boulevard Shopping Mall, Kuching



Salam pembaca..

Sepanjang cuti ni kebetulan memang kami tak balik kampung ataupun merancang percutian dimana-mana pun. Jadi kebetulan ada event kat Boulevard Shopping Mall, Kuching ni, maka kami pun singgah. 



Event ni bermula pada 10hb-26hb disember (sudah tamat sebenarnya masa entri ni di buat) dan khabarnya  ianya "Biggest Maze Made of Balloons" in Malaysia dan pecah rekod Malaysia Book Of Record. Wow teruja.