Lulu pages

Terkini dari alin

Tuesday, October 8, 2013

Selamat hari lahir adik #06102013


Salam pembaca..

Dalam tak sedar, adik genap berusia 4 tahun pada 6hb baru-baru ini. Macam baru semalam saja mengandung dan melahirkan adik ni, sekarang dia dah besar. Semakin hari semakin bijak. Adik ni lambat sangat lahir. Sampai ternanti nanti kelahirannya, tak juga lahir, tapi alhamdulillah bila harinya tiba, mama tak sampai sejam kat labour room dah melahirkan, senang sangat. Baring saja, check bukaan sudah 6cm. Rasa sakit pun sedikit sangat. Dah bersalin, boleh pula rasa bosan baring kat katil, tinjau orang sebelah menyebelah yang sedang bertarung nak bersalin pula, dek kerana takde rasa letih pun. hehe. Malah sebenarnya sebelum turun dari kereta selepas parking kat hospital tu, alin sempat lagi menjamah bekalan nasi, sebab pengalaman pertama lahirkan kakak, memang sadis, 6 jam dalam labour room sampai takde tenaga. Kerana kenyang, mama dan baby pun relax saja :)

Sempena hari besar si adik ni, kita orang asyik tanya, adik nak apa.. nak dibelikan apa.. nak hadiah apa. Tapi yelah perangai adik ni memang berbeza dengan kanak-kanak lain. Dia memang tak reti nak minta atau demand apa-apa. Itulah bila dia pegang sesuatu kat kedai, bila tanya, dia angguk, kita orang terus saja nak beli.. hehe.. Dan hadiahnya sempena hari lahir keempat ni? Ada belikan dia sehelai t-shirt minion warna kuning tu dan topi pinky.. Itupun takdelah nak balut-balut. Bila beli saja dia terus nak pakai.. Bagus, menghargai..

So, tengah hari tu bawalah keluarga kecil ni keluar, dan makan kat luar. Dan bila sentuh pasal kek pula, orang kat rumah ni memang semua pakat suka makan cheese cake, dan adik ni tak berapa, tapi dia suka sangat coklat. So, haraplah sangat kat secret recipe ada kek coklat. hehe, tapi tetap juga cheese. So, dia memula jer makan, lepas tu tak nak, geleng-geleng kepala.

This is your day.. Happy birthday adik.. Genap 4 tahun, tahun ni.. No matter how many Birthdays come and go, you will always be my little princess. 





@ kakak dah angan-angan nak minta apa untuk hadiah hari lahirnya pula 17hb ni. hehe, kek pun dah siap-siap cakap nak kek apa.. Memang tak sabar kan?? Biasanya sambutan hari lahir adik dan kakak disambut sekali setiap tahun, kek pun satu saja. Tapi tahun ni, sebab takde sambutan sangat, kita orang ambil keputusan untuk beli kek berasingan..






.

2 comments:

izan mama mia said...

hapy besday...anak kita sebaya laa mia 15/10 nnt

♥ Wina ♥ said...

kalau hari lahir dekat² bolehlah sambut sekali kan?

happy birthday adik :)