Lulu pages

Terkini dari alin

Tuesday, May 15, 2012

Bila encik suami cakap tak payahlah..



alin : abah (encik suami), minta RM50

Encik suami : buat apa?

alin : beli hadiah birthday untuk abah

Hari lahirnya 28hb ni..

Encik suami :tak payahlah. buang duit jer. Baik beli makanan kita makan sama-sama..

alin : hah?


Benda ni perkara biasa selama 10 tahun kahwin ni. Encik suami memang tak suka dibelikan hadiah.. Yelah dah cakap macam-macam sebab nak juga belikan, konon asyik ingat makan jer, ternak lemak. Lepas tu boleh juga cakap, hari lahir kan setahun sekali.. ekeke.. Ok, rancangan tak berjaya. Sekarang terfikir lak nak bawa encik suami sekali kakak dan adik pergi makan hari tu. Tapi binggung, nak makan apa eh? dimana yer? Huhu masalah juga. Kalau tanya encik suami mesti jawab, tak payahlah.. susah-susah jer..

Benda ni dah biasa tau. Bukan jer pada hari lahir. Juga bila nak belikan dia baju, kasut, atau apa jer pun. Selalu tak nak.. Macam-macam alasan untuk mengelak. Selalunya, dia akan cakap, beli untuk alin lah.. atau untuk kakak dan adik lah. Walaupun pernah beli juga dan dia memang akan pakai..ngee...Encik suami yang alin kenal memang seorang yang tak mementingkan diri sendiri. Love you!! ;)




13 comments:

Izan Ishak said...

susah nak cari suami yg tak pentingkan diri camnu. untung alin dpt en suami... tapi yelah kan, kadang2 kita mmg nak raikan dia..cuma bagi pihak dia.. nmpk mcm menyusahkan agaknya...

alin said...

@Izan.. betul tu.. syukur alhamdulillah..

Myra Jay said...

Mulut je kata tak yah, tapi sebenarnya mau :)

Bawak makan WAJIB-beli adiah sebagai kenangan kan ;)

IntaNBerliaN said...

sm mcm suami sy jugak.. kalu utk dia, nak bg yg baru pun xnk.. dia kata membazir..huhuu

Liza Razak said...

beruntung sis dpt husband mcm ni :)

Gen2Merah said...

ya, kadang2 orang lelaki ni dari mulut kata tak mau.. tapi dari hati memang kalau di bagi memang mau.. ambil je..

Tu sebab org lelaki ni kalau nak di beri hadiah jangan di bagitahu dulu.. Konfom dia akan tolak... bagi je secara suprise... pasti dalam ati dia akan bersyukur... (",)

tiga minit said...

biasa gak ckp mcm tu kat wife..:>

mizzkechique said...

hehehe.. lelaki normally mmg mcm tu.. pd dia beli hadiah tu membazir n better beli makanan..


trm ksh sudi singgah blog sy yer.. :)

9n0L4 said...

sweet. malu tapi mahu kot. ;)

ct n honey said...

ct jarang bagi hadiah kat hubby sbb dah tak keje,kalau hari istimewa buat masakan yg sedap sikit dari biasa, dia aje yg selalu bagi hadiah.

aimie amalina said...

alhamdulillah :)
bahagianyee

semoga kebahagian ini berterusan sehingga ke sana'heee

seronok nye bace
heeee

ase cm nak kawen cpat2
hahhahaha

Liza Abu Bakar said...

ooo sama besday dgn baby kak liza ni.. 28hb.

luz_hafe said...

Belikan jgk...sebagai kenangan..tak pn buat kad ja...buat sndri lbh bermakna kan..