Lulu pages

Terkini dari alin

Sunday, May 13, 2012

Selamat hari ibu dan kisah di hari minggu..


selamat berhari minggu...

Hari ibu akan disambut setiap ahad minggu kedua bulan may setiap tahun. dan untuk keluarga alin, memang tak sambut sangat pun hari ni tiap-tiap tahun. Tiba-tiba awal pagi macam nak makan kek secret recipe, owh sila lupakan sebab awal pagi bangun dah tergesa-gesa turun bandar sebab encik suami bawa pergi breakfast kat kedai aka cuti masak..ngee...


So, lauk tu main tunjuk-tunjuk jer, dah ready kat pinggan untuk dimakan.
Lepas tu terus ke pasar minggu-Takada. Rambang mata nak beli.. macam-macam ada kat situ. Dari sayur, ikan, barang dapur (masak), haiwan peliharaan, baju, mainan, banyak lagi. Walaupun dah lebih 8 pagi kat situ, berpeluh juga nak round semua gerai. Syabas adik, walaupun tak habis pusing, jalan sendiri, lepas juga lah lebih setengah perjalanan, kemudian minta minum dan dukung dengan abahnya.


Boleh tahan dapatlah beli bekalan untuk seminggu.. kangkung, paku pakis, tauhu, tempe, kerang dan bunga betik. Anggaran total = RM12 (kerang sekilo termasuk kulit RM3, beli 2kg)


Lepas tu petang, ada friendly game, badminton.. Jabatan Kecemasan Hospital Tawau. Encik suami beria-ia nak bawa alin mix double.. Segan yer, sebab takde training langsung.. ekeke, terpaksalah encik suami main double jer. Good luck encik suami!!



@ malam yang ditunggu-tunggu, bila juara BPL akan ditentukan samaada MU atau MC.. Jom 10 malam :) Kad hari ibu yang cantik dari kakak... Selamat hari ibu semua ...






.

3 comments:

aizamia3 said...

selamat hari ibu.. ;)
nama anak kita sama, senanglah nak ingat.. ;)

9n0L4 said...

comelnyeeee kad. pandai lukis² eh. ;)

wahida said...

sweetnya...


salam, tengs drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus tau...