Lulu pages

Terkini dari alin

Tuesday, July 3, 2012

Kenali encik suami yang suka sangat makan burger


Lari sedikit dari plan asal (nak habiskan entri cuti), meh kita cerita mengenai burger..

Kegemaran encik suami sejak dari kenal, memang tak lain dan tak bukan adalah burger. Tak kira kat mana pun memang nak makan burger. Mungkin dah itu makanannya yang paling sedap. Selalunya burger kat tepi jalan tu lah jadi sasaran. Ada jer alasan nak beli burger kan. Owh gerai tu belum cuba lagi, katanya..hehehe.. Dan yang terbaru... Sejak dah dekat setahun berpindah ke hospital ni, ada lak kan gerai burger kat hospital tu. Tapi buka pukul 6 petang. Memang dah tak sesuai masa, sebab encik suami kan pulang kerja pukul 5.

Bila di tanya, macam mana dia tau kat hospital tu ada jual burger? katanya ada kawan kat sana beritahu. Dan kebetulan hari tu, bila ada operasi rokok sebelah malam, hah, maka tercapailah impiannya untuk merasa burger tu. Macam biasa, paling kurang untuk dia adalah 2 burger.. Selera dia makan, sebab sos hitam tu memang sedap okeh. alin yang tak berapa makan burger pun terpesona dengan kelainan sos itu. Dahlah murah.. memang berbaloilah rasanya..

Malam tadi singgah hospital kejap, kebetulan.. Tapi bila bergerak keluar.. tanya dia tak singgah gerai tito (pemilik gerai burger tu)? matanya besar membulat.. sudah jam berapa ni katanya, dah tutup lah.. Senyap seketika.. Lepas tu dia berpaling.. "kenapa tak cakap dari tadi?"..hoho, sah dia nak lah tu kan.. ekeke.. Jangan, ni beberapa hari nanti mesti cakap dia nak ni.. :p

Tapi sebenarnya bukan burger saja menjadi kecintaannya.. ada lagi.. Hah roti canai. Suka sangat makan roti canai.. Sekarang kecintaan tu dah terturun dengan kakak.. Adik tak tau lagi.. Tapi roti canai memang sedap makan dengan kari kambing kan bah??? :p




@ Serius burger kat hospital tu memang sedap ! weee







.



8 comments:

Hanis Azla said...

terliur akak tgk gambar burger tu alin sbb akak pun suka sgt burger..

Dinas Aldi said...

Terima kasih sudi ke blog akak, dik. Salam perkenalan yeh :)

Ini mengingatkan akak yg akak pun dah agak lama tak makan burger..nak cari burger..nak cari burger..nak cari burger...hehe..

syafiqakarim said...

hari ni banyak bw dan majoriti blog
ada makanan -.-

Afasz said...

nk kene p hosp tu ni..nk try..sedap nye !!!!!!!!!!!lama tak makan burger tepi jalan.

salam singgah n follow sini

dr
afasz.blogspot.com

alin said...

@Hanis Azla.. Kalau macam tu samalah kakak dengan suami saya ..hehe

♥ Wina ♥ said...

suami awak sama macam saya..gile burger!

paling suka burger ayam RM2 tepi jalan tuh hehehehehh

~PILOT LOVER~ said...

heheh sama mcm kes my sis yg giler burger jugak..heheh =) http://naz-only-you.blogspot.com/

Zie Madini said...

hehehehe....husband zie pun suka mkn burger taw :D zie pun sama gak :D