Lulu pages

Terkini dari alin

Monday, April 23, 2012

Ambil gambar dari facebook, upload kat group dan mempersendakannya..

Salam hari isnin..
terima kasih buat yang sudi singgah blog saya dan tinggalkan komen.. saya akan balas jejak, tunggu .. :)


Jumaat lepas, sebelah pagi, ada perhimpunan penjawat awam bersama cuepacs di hospital tawau.
So, encik suami gigih ambil gambar sebab isteri suruh.. :)
Dan tengah hari, dlsr pun bertukar tangan, sebab niat nak upload dalam facebook disebelah petang.
alin takde facebook, yang ada hanya facebook suami.
Dan walaupun facebook tu atas namanya, tapi, 'orang' lain dah buat macam hak milik sendiri :p


Petang tu tergesa-gesa upload dalam facebook sampai tak sempat nak buat watermark..
tak sangka lak, pada sebelah malam, ada seseorang ambik sekeping gambar dari byk2 gambar tu (bukan share) dan muat naik dalam group. Sekeping gambar, dengan gambar seseorang, dengan niat untuk mempersenda-sendakannya. Seolah-olah mengajak orang lain, turut sama mempersendakannya.. (memang pun sebab dah ramai komen kutuk..)


Memang sedia maklum, ramai orang tak suka 'orang' dalam gambar tu.
Dan malangnya 'orang' tu takde facebook. Dia takkan sedar dia diperlakukan begitu.
Tak baiklah kan..


Dan sejujurnya, alin rasa sangat serba salah.
Niat dihati untuk upload gambar-gambar dalam perhimpunan tu, tapi disalahgunakan oleh orang lain. Dah buat report kat facebook dengan harapan block gambar tu, tapi rasanya sampai sekarang masih takde apa-apa lagi..


Jahat..huhu..




*dah maklum dekat pilihan raya, maka ramailah yang add group politik kat facebook





.

5 comments:

~Sweet Honesty~ said...

ee..tak senenehnye perangai.. trima kasih sbb follow blog saya ye..(^_^)

Wanieys said...

mcm2 perangai org kan^^
dtg dr segmen lulu
salam perkenalan
followers awk yg ke 42 :)

Yumida said...

salam..bertandang ke sini...dslr idaman my kolbu jgk

Arham Md Ali said...

Facebook susah nak amek tindakan kalau kita tak ada bukti kukuh yang gambar tu hak milik kita :(

FL blogh0use said...

errrr..sampai buat group politik ??