Lulu pages

Terkini dari alin

Friday, April 27, 2012

Konfiden rasa betul..

Pagi tadi, memandangkan encik suami cuti 3 hari, maka alin dan adik ikut sekali menghantar kakak ke sekolah. Hujan renyai diawal pagi, memang agak melecehkan sebab masa macam ni lah, kebanyakan ibu bapa nak bawa kereta sedekat yang boleh. Maklumlah hujan, takut anak basah lah tu. sudahnya, jalan jam dan pergerakan menjadi perlahan.

Cadangnya lepas tu nak pergi breakfast. Sebelum tu singgah kejap di bank, ambil duit. Kebanyakan jalan dah mula tutup disebabkan lumba basikal yang bakal diadakan 2 hari kat tawau. Makin sesaklah kat sini ni.. Huhu.. Masa parking kereta, seorang wanita keluar dari bank, dan menuju kearah tempat parking.

Kebetulan sebuah kereta juga, iswara, sama warna dengan kereta alin, masuk parking di sebelah. Wanita tu teragak-agak nak lalu diantara kereta sebab kedudukan kereta yang rapat. Sebaik kereta iswara itu parking, wanita tu terus menghampiri pintu sebelah kereta alin, dan buka pintu. alin dah naik hairan, nape lak kan.

Kereta sebelah tu hon, owh, rupanya wanita tu salah masuk kereta. Nasib baik belum masuk. Terasa nak gelak, sebab iswara dan saga mana sama.. Huhu.. Tapi masa tu dia mesti konfiden betul. alin pernah juga salah kereta, bila nak masuk, menuju ke kereta yang sama warna, tapi sama jenis jugalah. Takde lah sampai salah brand lak.. dan belum pernah sampai buka pintu kereta orang lain lak..Ngee..


*pengajaran, ingat dimana kita parking kereta dan pastikan terlebih dahulu sebelum mula membuka pintu kereta.





.

4 comments:

Spudin said...

haha..macam-2 la .. :P

Si Matatajam said...

Alahai sian kat dia. M pun pernah tersilap keta gak ha ha ha. Malu sgt. Ye la keta park dekat2 sama jenis plak tu. Tak tgk plat number. Amik aku. Ralit sgt.

beckhrooy said...

waa, malu jugak kalau mcm tu hehe

oshin-jamel said...

hehehhe.....len x kne make sure nom plat kete plak kan...hehehe~